Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helena Jonsson får en försmak av OS

I dag åker de svenska skidskyttarna över till Vancouver för att tävla i OS-spåren. För Helena Jonsson är det första gången hon testar dem.

Annons

– Jag har hört bra om dem, de ska vara fina, säger hon.

Efter ett litet uppehåll är det nu dags för skidskyttarna att avsluta världscupsäsongen. Det återstår tre tävlingsplatser, Kanada, Norge och Ryssland.

hade gärna haft några dagar till på hemmaplan. VM-dagarna och resan hem har slitit både på kroppen och huvudet. Men hon känner samtidigt att det är ganska lätt att ladda om eftersom de är just till Kanada och OS-spåren första anhalten blir. För tävlingarna på samma plats om ungefär ett år har hon redan en klar målsättningen.

– Man har fått mersmak av medaljer nu, så drömmen är att ta en OS-medalj. Jag ser väldigt mycket fram emot att testa OS-banorna, säger Helena Jonsson.

– Det är alltid bra att få med sig bra minnen självklart. Men det hinner hända så mycket på ett år.

Inför slutspurten är nu Helena inblandad i striden om den totala världscupen. Hon ligger på andraplats, 26 poäng efter tyskan Kati Wilhelm.

– Det ska bli kul att komma igång och jag känner mig laddad och riktigt sugen på att tävla igen. Jag är med och slåss om den totala världscupen men jag tror det blir svårt att slå Kati. Men det ska bli kul att utmana henne.

Uppladdningen har dock inte varit optimal. Sedan hon landade i Östersund sent i måndagskväll för en vecka sedan har hon varit förkyld. I lördags var hon igång med träningen igen och har hunnit med tre träningsdagar innan avresan.

som vanligt efter en förkylning. Lite segt och jobbigt. Men det borde hinna ordna till sig till nästa vecka, säger Helena.

Björn Ferry kommer inte att följa med på resan till Vancouver. Han som drogs med en förkylning innan VM har nu drabbats igen. Hemma är också Jörgen Brink men han kan eventuellt komma över lite senare. I övrigt åker hela den svenska truppen över. Anna Carin Olofsson-Zidek finns redan på plats då hon åkte dit direkt efter VM.

Världscuptävlingarna i Vancouver börjar nästa onsdag med distans.