Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hello Saferide, ett ljus i februarimörkret

Det var en nervös Annika Norlin som först ensam klev ut på scenen på Gamla teatern i Östersund i fredags.

Annons

Det syntes inte så väl, men det blev tydligt när hon några strofer in på första låten slutade spela och sa:
- Jag ska bara byta tonart. Förlåt, jag är så sjukt nervös inför att spela i Östersund.
Sedan började hon om från låtens början igen. I en ny tonart.
Att hon var nervös i början blev också tydligt när nervositeten sedan släppte några låtar in i konserten. Då blev kroppsspråket mer avslappnat, ansiktsyttrycken lättare och spelglädjen syntes mycket tydligare.
Annika Norlin har bara släppt två skivor som Hello Saferide, men det finns ett gediget material att ta av. Även om man inte har lyssnat på albumen känner man igen flera låtar från radion: Nya singeln "Anna", "The Quiz", "2006" extranumret "Your long lost penpal" och inte minst "I was definitely made for these times", känd från en reklamfilm med ett välkänt bilmärke.

Ibland var det svårt att höra låttexterna, speciellt när hon sjöng i de nedre tonlägena, men så kan det ju ofta bli på livespelningar. Annika Norlin har två år i rad vunnit en Grammis i kategorin Årets bästa textförfattare och det är inte så svårt att förstå när man hör hennes låtar. Låtarna handlar om allt från om att förlora oskulden till hur man borde göra när man dejtar nya killar och om hur bra man hade det när man bodde hemma hos mamma. Blandat med humor, kluriga formuleringar och fyndig vers.
Att man sedan inte hörde alla meningar gjorde inte så mycket, musiken i sig är så bra att man njöt bara av att få vara där och lyssna.
Bandet som reser med Hello Saferide på hennes lilla turné gör sitt för att medverka till den goda stämningen. De dansar, sjunger och spelar med på ett sätt så gör att man kan tro att de alla har spelat tillsammans sedan barnsben. Andrea Kellerman får en guldstjärna för sin kompletterade sång, speciellt bidrog den till att göra "Your long lost penpal" till en väldigt bra duett, och kanske en av konsertens bästa låtar.
Sammanfattningsv is kan man säga att Hello Saferides spelning var precis det Östersund behövde en kall och mörk fredagskväll i början av februari. Det var som en välbehövlig vitaminkick.
För oss som var där kommer de nästkommande kalla dagarna kännas lite varmare, i alla fall själsligt.