Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HELLO SAFERIDE "The fox, the hunter and Hello Saferide"

(Razzia/Sony Music)
Betyg: * * *
Bästa låt: "Hey ho"

Annika Norlin berättar i intervjuer att hon inspirerats av rap och jazz till nya albumet, så det är klart man blir nyfiken på comebackskivan som det här är. Och visst har Hello Saferide, som hon kallar sig den här gången, lånat in lite fler influenser till sitt musiklandskap. Och det är ju bara bra.

Men musiken har väl ärligt talat mest varit en kanvas för Annika Norlin, en bas att stå på. Det bästa är förstås hennes texter som fortfarande är så härligt knivskarpa, vassa små historier. Hon har så mycket att berätta att hon närmast snubblar på orden som bara måste ut till det minimala kompet.

Man kan ibland önska att musiken fick ta lite mer utrymme, till exempel är den elektroniska ljudbilden i favoritlåten "Hey ho" maffig och tillför en extra dimension. Men samtidigt kan man vara glad att hon fortfarande gör musik. Jag gissar att hon kommer att skriva mer rena texter framöver. Kanske får musiken stå tillbaka.

Mikael Forsell/TT

mikael.forsell@tt.se