Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hellsinglands basist drar till Mattmar

Martin Karlsson som spelar bas med Hellsingland Underground kan snart återigen titulera sig som invånare i Åre kommun.

Annons

Efter att ha gått ut musikgymnasiet på Palmcrantzskolan i Östersund, gick musikkarriären lite kräftgång för Martin. Efter att i princip ha lagt musiken på hyllan fick han en nytändning kring år 2000.

– Jag bestämde mig för att flytta till Stockholm och göra det jag drömt om – att spela musik. Jag hade även många nära vänner där och började spela med bandet Sideburn kring 2002. Dem spelar jag fortfarande med, säger Martin.

Dessutom spelade han bas i ett Ozzy Osbourne-tributeband, med vilka han vann pris som Sveriges bästa tributeband – på Sweden rock-festivalen 2005.

Jobbet som basist i Hellsingland underground fick Martin då han och bandets sångare Charlie Granberg träffats på en fest i Stockholm.

– Han bara kom fram och frågade om jag spelade bas, vilket jag ju gjorde. Sedan surrade vi hela kvällen, säger Martin.

Snart är Martins tid som invånare i huvudstaden till ända. Detta efter att han tröttnat på att mycket tid går åt till att ta sig runt och att det sociala livet till stor del kretsar kring krogen.

– Jag är förhoppningsvis snart ägare till ett hus i Mattmar, och flyttar upp dit till sommaren. Jag köper mitt gamla föräldrahem, och det första jag ska göra är att bygga om gillestugan till replokal. Sedan hoppas jag kunna bygga en studio också, säger Martin.

En annan faktor som bidragit till att driva honom från Stockholm är det bombardemang av saker som händer och sker.

– Allt brus drar ur kreativiteten. Man behöver ha tråkigt ibland för att få i gång sig själv tror jag, säger han och skrattar.