Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helt kärlekslöst med Lydia Loveless

Studioscenen, fredag 22.00

Alla kan ha en dålig dag på jobbet. Lydia Loveless har den sämsta tänkbara. Iförd endast bh, trosor, jympaskor och en scarf är hon som ett åskmoln på scenen. Och dessutom ordentligt berusad.

Spelningen börjar väl okej, men urartar mer och mer under konsertens gång, och till slut lämnar kompbandet scenen. Men innan dess har Lydia Loveless raglat omkring, stött i mikrofonen så att den fallit och lagt sig ner på golvet flera gånger. I vrede över den pratande publiken ber hon oss dra åt helvete om vi inte håller käften. Annars ska hon spöa skiten ur oss.

Efter det är det tystare, men mest för att många lämnar lokalen, som jag tolkar det, i protest. De som står kvar gör det nog mest för att se vad som ska hända härnäst. 23-åriga Lydia Loveless "ursäkt" till sitt beteende är att hon är ledsen för att hon saknar hemlandet USA.

Musikmässigt då? Gillar man falsk sång och ostämd gitarr, så älskar man det. Tyvärr är det ingenting av vad jag väntat mig, då jag verkligen gillar Lydia Loveless skitiga countryrock och vanligtvis sköna röst. Nu blir det bara pinsamt. Den stora frågan är varför arrangörerna inte agerade.

Betyg: 1/5