Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helt rätt av polisen att varna kvinnor

Heder åt polisen i Östersund som varnar folk i allmänhet och kvinnor i synnerhet för våldsmän som överfaller ensamma kvinnor för att våldta.

Att somliga feministers ilska i stället för att riktas mot de specifika förövarna vänder sig mot män i allmänhet och mot polisen (!) som varnat kvinnor för att gå ensamma på stan nattetid, visar hur orättvisa och patetiskt verklighetsfrämmande dessa experttyckare är.

Javisst, det borde vara tryggt för alla att vistas utomhus dag som natt, och det borde råda fred och rättvisa på jorden.

I väntan på den perfekta världen får vi vara tacksamma över att Stephen Jerand med flera poliser har medkänsla för de unga flickor som, ovetande om faran, skulle riskera att utsättas för grovt våld, kanske få sina underliv söndertrasade eller till och med dödas av samvetslösa våldsmän.

De som kritiserar polisen i stället för släpphänta politiker som inte sätter större press på svenska män att bete sig civiliserat, även de från kulturer med annan kvinnosyn, verkar sakna både empati och förmågan att tänka logiskt.

Varje brottsoffer är ett för mycket och polisen gör helt rätt som upplyser om det trendbrott som nu sker i det relativt sett fridsamma lilla Östersund.

Kvinnofriden är hotad på öppen gata och det har allmänheten rätt att bli varnad för.

Mamma och mormor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel