Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemå överlägsen i Myggjakten

Östersundstalangen Olle Hemå fick chansen att visa upp sig på hemmaplan. Då blev han alldeles överlägsen, men i en klass med bara tre förare.
– Det är lite trist att det är så få, men det blir sköna heat, säger Krokoms MC-åkaren.

Den klassiska motocross-tävlingen Myggjakten må ha förlorat lite av sin forna glans från 90-talets tävlingar, men lockar fortfarande ett förarantal på omkring 150 startande. Tävlingen inleddes under helgen i Sveg och fortsatte sedan med ett andra stopp i Krokom under tisdagen och onsdagen. Som väntat blev Olle Hemå, Krokoms MC, överlägsen och har tagit hem vartenda heat hittills under Myggjaktens första deltävlingar. Han hade dock hoppats på större motstånd.

– Det har flutit på bra, men jag kör ju i en klass som det är väldigt lite folk i. Jag är ju ganska överlägsen så det blir ju trist. Jag kör ju mot klockan nu, det är svårt också att tagga till riktigt när det är så pass lite förare, man får som inget adrenalin och det blir en annan grej, säger Hemå som kör i klassen U17 4-taktare.

Varför är det så få i din klass?

– Det har blivit populärt med 125cc 2-takts-klassen. Det är någon övergång, förut körde alla fyrtakt. Sen så räknade jag med att det skulle komma några norskar till den här tävlingen, så det var därför jag ville köra u17, säger Hemå som annars vanligtvis tävlar i MX2-klassen.

Hemå bör dock ha förtröstan, då hans tider är helt klart jämförbara med de i toppen av MX2 JSEB-klassen, som är klassen snäppet ovanför.

Annars har tävlingarna dominerats av Per Nyberg, Bollnäs MK, som tillhör Sverige-eliten och imponerat under de två deltävlingarna som hållits. I MX1–klassen har han varit helt överlägsen och tagit hem vartenda heat i stor stil. Nyberg, som härstammar från Boden, tyckte dock att helgens körning i Sveg var tung.

– Det var varmt och jäkligt, och jag var inte alls i någon bra form tyckte jag. Jag kände mig lite trött, så det var jobbiga heat. Men jag vann ju, så det gick ju bra.

Onsdagens tävlingar vann han lika enkelt som de i helgen, och passade dessutom på att ta det lite lugnt.

– Jag körde inte för fullt, tänkte att jag skulle ta det lite lugnare i början och att jag skulle få se vad han (tvåan Björn Andersson) gör, får se om han svarar. Men han hann inte så mycket. Så det blev en ganska lugn resa sen. Man behöver inte ta ut sig mer än vad man måste.

Härjedalingen Sebastian Drotz körde in på en 11:e plats under helgens tävlingar, men körde sedan upp sig rejält under tisdagen och onsdagen och har chans på en pallplacering i sin U17 2-taktsklass i den avslutande tävlingen i Njurunda i helgen.