Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemauktion i stan

”Lägenheten ska tömmas!” Så löd budskapet på den lilla annonsen som fanns i tidningen.

I lördags hölls en inte alltför vanlig hemmaauktion i Östersund med mycket 60-talsprylar.
Se tv-inslaget ovanför artikeln.

Bakom auktionen stod syskonen Roland Larsamo och Wiola Larsson-Lindman.

– Vår mor gick bort i somras och vi satt och spånade på hur vi skulle göra med sakerna i lägenheten och kom fram till det här. Vi fick så dåliga bud från auktionsbyråerna som kan sköta det åt en, säger äger Roland Larsamo.

Grunden till det hela var alltså att få lite bärhjälp och klockan tio på förmiddagen var det meningen att man skulle slå upp portarna för de intresserade. Då var det bara att gå in, titta sig omkring, och sedan lägga bud på porslin, tavlor och möbler och mycket annat. Men redan innan angivet klockslag var det folk utanför dörren.

– Vi la ut de flesta av möblerna på Blocket för ett tag sedan och lät folk buda så det mesta av möblerna är i alla fall sålt. Men folk har möjlighet att buda ända fram till tolv i dag, både på Blocket och här, säger Roland Larsamo.

Besökarna verkade tycka att hemmauktionen var en riktigt bra idé, en företeelse som är ganska ovanlig i dag mot förr.

Någonstans där det verkar vara mer vanligt är i USA.

– Min avlägsna släkting Nancy i Seattle brukar berätta att de går på sådant här. Det är tydligen väldigt vanligt där, säger Birgitta Mårtensson och vänder sig till Roland Larsamo.

– Vad ska du ha för den här?

Hon håller fram en rund glasform.

Men en auktion är en auktion. Priset får hon sätta själv, säger Roland.

– Du får en tia, säger Birgitta Mårtensson.

– Det är taget.