Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemgjort och lokalproducerat på Tages gatukök

Det klassiska konditoriet Tages på Frösön har fått sig ett ansiktslyft. Sibylla, som var en del av konditoriet, har bytts ut mot deras egna Hamburgeria med fokus på hemgjort och lokalproducerat.

Tages har en lång tradition och öppnade upp portarna redan 1958 då Tage och Iris Svedberg startade konditoriet. Under 1970-talet var det tätt med kaféer i Östersund och konkurrensen var hård. Paret bestämde sig för att pröva ett nytt grepp: De gjorde något så innovativt som att öppna en gatukökslucka i ena änden av lokalen. Tages gatukök blev populärt.

– Jag brukar säga att det var lika hypat som när McDonalds kom till Östersund, säger Katarina Magnusson, svärdotter till grundarna.

Hon kom in i företaget under 1990-talet och har hängt med sedan dess. I dag driver hon konditoriet tillsammans med barnen Karl och Frida.

Tages har alltså länge varit en kombination mellan konditori, grill och lunchställe och Sibylla har varit en del av verksamheten sedan 1998 men nu har det blivit nya tag.

– Vi ville göra något med ett eget koncept, berättar Katarina.

Idén och inspirationen kom när Katarina och Karl åkte över Atlanten för att hälsade på Frida som då flyttat till USA. Konceptet började sakta men säkert växa fram.

– Vi ville lyfta fram bra och lokala råvaror och använda det vi själva gör, som vårt egna stenugnsbakade bröd.

Det blev Tages egna hamburgeria. Den klassiska burgaren finns kvar på menyn i en lite annan tappning tillsammans med egna burgare. Tages Sliders, tre mindra burgare, är Katarinas favorit. Alla hamburgare är lagade på jämtländskt kött.

– Det var ett naturligt steg för oss att ta. Sibylla är på väg mot något annat, de har blivit mer likt de andra stora hamburgerkedjorna. Vi är mer genuina än så, menar Katarina.

Tages har fortfarande kvar sina kända bakverk och dagens lunch serveras som vanligt.

– Det är fortfarande Tages. Mycket av det vi haft finns kvar.

Framöver vill de försöka sälja sina egna produkter som hamburgerbröd och dressing direkt över disken.

– Självklart så vill vi också försöka utöka med fler ställen.