Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemköps personal filmades med dolda kameror

Dolda kameror i lunchrummet på arbetsplatsen. Det är någonting som personalen på Hemköp och Jämtbagaren i Östersund har råkat ut för.

– Det är helt oacceptabelt, säger Christer Berggren, ombudsman på Livsmedelsarbetarförbundet.

Annons

Åsikter bakom orsaken till att den nya chefen för Hemköp, Helena Falkeström, monterade upp de dolda kamerorna går isär.

De anställda på Jämtbagaren säger att Hemköp brukar ställa ut kartonger med bröd där datumet just har gått ut eller reklamartiklar som inte längre ingår i någon kampanj. Så har det varit i många år.

Därför misstänker de nu att de dolda kamerorna i lunchrummet är på grund av att den nya chefen ska kunna kontrollera om de tar något ur lådorna.

– Förra veckan tog en anställd från Jämtbagaren ett paket kex. Hon är nu portad hos Hemköp och får inte ens komma in i butiken om hon vill handla, säger en anställd till LT.

Helena Falkeström själv vill inte kommentera.

– Jag har ingen kommentar. Ni får ringa till Hemköps informationschef Maria Nobel, säger hon.

– Vi har haft stora problem i den här butiken och det här är sista utvägen av en rad åtgärder. Men vi misstänker inga butiksanställda från Hemköp, säger Maria Nobel.

På tillsynsmyndigheten Datainspektionen kräver man inget tillstånd för kameraövervakning på arbetsplats, men det måste finnas ett tydligt syfte med övervakningen om den ska förekomma. Om en arbetsgivare ska sätta upp en kamera så måste personalen dessutom informeras genom tydligt skyltar.

– Det är inte okej med dold övervakningskamera. Utgångspunkten är att de anställda ska veta att de är kameraövervakade och informerar man inte följer man inte reglerna, säger Lars Söderberg, jurist på Datainspektionen.

Men om man vet att det behövs kameraövervakning av något skäl?

– Det är inte arbetsgivares uppgift att identifiera och lagföra exempelvis förövare av stölder. Däremot kan arbetsgivare med ett tydligt behov och ändamål kameraövervaka och överlämna bildmaterial till polis, säger Lars Söderberg.

På Livsmedelsarbetarförbundet ser man allvarligt på övervakningen.

– Det är helt oacceptabelt att man sätter upp kameror så här, man måste förhandla om det. När man sitter i lunchrummet vistas man på arbetet på obetald tid. Det är som att bli filmad på sin fritid, säger Christer Berggren, ombudsman.