Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemlagadechokladfavoriter

(cirka 20 stycken)

250 gram jordnötssmör (brukar vara en halv burk). Den får gärna ha bitar i.

2 deciliter sirap.

1 deciliter socker.

7 deciliter rispuffar.

1 tesked vaniljsocker.

1 deciliter salta jordnötter.

250 gram mörk blockchoklad.

1 bakplåtspapper (smörpapper).

1. Koka ihop jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull på medelvärme. Tänk på att det blir varmt! Det kan vara bra att ta hjälp av en vuxen.

2. Stäng av spisen och rör i rispuffar, vaniljsocker och jordnötter.

3. Lägg bakplåtspappret i en form (cirka 30 x 20 centimeter). Häll i smeten och jämna ut.

4. Smält blockchokladen. Bred den över blandningen.

5. Låt kallna och skär sedan i lagom stora bitar. Ät direkt eller frys in och spara.

(Cirka 20 stycken)

1 paket avlånga chokladrån.

250 gram ljus blockchoklad.

1 bakplåtspapper.

1. Skär eller bryt av rånen på mitten.

2. Smält blockchokladen.

3. Ta fram ett bakplåtspapper. Doppa sedan rånen i chokladen och lägg upp dem på pappret. Använd en tång eller två gafflar.

4. Låt godbitarna svalna, gärna i kylen. Ät inom ett dygn.

Ett smart sätt att smälta choklad är att bryta den i bitar och lägga i en djup tallrik. Kör sedan tallriken i mikron på låg effekt i en minut. Ta ut och rör om. Kör tallriken en minut till i mikron. Upprepa tills allt är smält.