Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemma efter äventyret

Lag Lit Eriksson är hemma från ett minnesvärt Kanada-äventyr.
– Det viktigaste är att vi faktiskt har lärt oss väldigt mycket, säger Kristian Lindström.

Fem turneringar på fem veckor i curlingens stora land har gett Litslaget massor.

Men – inte den där sportsliga framgången som grädde på moset.

– Vi har spelat på en hög nivå, men det blev ett par tuffa motgångar i kvartsfinalerna, säger Kristian Lindström, och refererar till tävlingarna i Swan River samt Medicine Hat.

Bägge gånger gick Lit raka spåret till kvartsfinal som obesegrade – och bägge gånger rakt ut efter dramatik.

– Ja, bland annat torskade vi på en mätning som var mindre än en centimeter ... surt, men vi visade i alla fall att vi håller en hög nivå i spelet, säger Kristian Lindström.

Avslutningen i Kanada blev stora inbjudningsturneringen Canadian Open. Med världens bästa startfält, enligt Kristian Lindström.

– Lagmässigt håller det mycket högre klass än ett mästerskap, eftersom kanadensarna får ha med alla sina bästa lag. De har 6–8 lag som alla skulle kunna nå pallen i ett VM.

Lit fick börja mot Glenn Howard, fyrfaldig världsmästare – och stod för en mäktig skalp. Seger med 5–4.

– Vi kom in i den tävlingen helt utan förväntningar. När vi slog Howard tänkte man vad som skulle hända nu...

Det skulle dock bli enda segern i Canadian Open, där det bland annat blev förlust mot landslagskompisarna i svenska lag Niklas Edin.

– Nu laddar vi för första sammandraget i elitserien i början av december, därefter Vinteruniversiaden i Italien. Riktigt bra att ha med sig de här matcherna i bagaget då, säger Kristian Lindström.