Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemmaförlust som gjorde ont

Det gjorde ont i många ÖIK–hjärtan efter torsdagskvällens 1-4 mot Kallinge. Hemmaförlusten sved. Inte minst därför att ÖIK bjöd på fler av målen.

Annons

Ett bra lag har tur. Det hade Kallinge i detta första hockeykval. Ett bra lag tar dessutom vara på de chanser som bjuds. Det gjorde Kallinge med råge. Därför vann Ronnebygrabbarna med 1-4, (0-1,1-2, 0-1) ett resultat som definitivt inte kan bortförklaras. Segern var till slut rättvis.

Fast det onda med ÖIK–hjärtan sett utspelade sig i slutet av första perioden. Närmare bestämt när Kallinge fick sitt första mål efter taffligt hemmaspel på egen blå linje. Perioden vanns annars klart av ÖIK på poäng. Men det är förstås målen som räknas...

– Baklängesmålet kom som en kalldusch. Vi fick med oss smällen in i omklädningsrummet. Deras 0-1 la sordin på mycket, summerade ÖIK:s coach Markus Åkerblom, efteråt märkbart besviken.

Det som inte skulle få hända skedde sen gång på gång, nämligen att ÖIK gick bort sig i egen zon. Och efter 0-2 kunde Kallinge spela på resultatet. ÖIK–anfallen trycktes ut mot hörnen och de skott som nådde fram motades skickligt av rinkens absolute suverän, Kallinges målvakt Martin Pettersson.

Sedan går det förstås hålla med Markus Åkerblom om att matchen fått en helt annan karaktär ifall ÖIK lyckats peta in första målet.

Individuellt i hemmalaget var Marcus Guslin väldigt bra liksom Anton Nykvist. Men det fanns andra som inte alls nådde förväntad klass. Chad Wiseman var riktigt dålig och förmådde aldrig leda sin andraformation till några stordåd.

Bara ett mål på sju numerära överlägen var också för klent.

Målvaktsbytet efter 0-3 var logiskt, även om inte Johan Berge ska lastas för alla tre baklängesmålen, men 0-3 borde han ha tagit.

----------------------

Guslin är hoppfull

Marcus Guslin är fortfarande hoppfull att ÖIK ska vända och vinna play off-serien mot Kallinge/Ronneby.

– Jag tror absolut att vi har chansen, säger han.

Den åkstarke och storväxte centern var en av ÖIK:s bästa spelare. Han imponerade med ett sedvanligt hårdjobbande över stora ytor.
Ja, hela forwardsbesättningen gjorde ett godkänt jobb. ÖIK visade en härlig energi över hela linjen och var oftast etta på puckarna.
Med bra tryck i åkningen satte ÖIK:arna hög press i anfallszonen och hade långa anfall där Kallinge tvingades jaga puck.
Problemet var bara att Guslin och hans lagkompisar sällan kom in på mål.

– I grund och botten är det hårt jobb som gäller även i nästa mach. Vi behöver försöka att ta oss in på mål mer och vara mer resolut när chanserna kommer.

Trots förlusten bjöd ni på mycket positiva saker i ert spel – eller?

– Verkligen! Det finns bra bitar att plocka med. Vi var riktigt bra under stora delar av matchen. Vi hade bra tryck i anfallszonen, men tyvärr gjorde vi en del individuella misstag. De fick också psykologiska mål.

Vad tycker du om Kallinge?

– Det är självklart ett väldigt bra lag, men jag tror absolut att vi har chansen.

Det som bör förbättras en aning i returmatchen är ÖIK:s powerplay. Laget fick sju chanser att spela fem-mot-fyra, men kunde bara göra ett mål.

– Nej, det är inte speciellt dåligt. Det är väl den procentsatsen som man brukar ha, sa Markus Åkerblom.

Nu väntar en 13 timmar lång bussresa till Ronneby under lördagen.

– Avfärd 06.45, säger Marcus Guslin.

Det låter som lumpen?

– Ha-ha! Ja, men vi är vana vid långa resor. Vi har varit till Kiruna två gånger i år.

--------------------

Matchfakta

ÖIK–Kallinge/Ronneby 1–4 (0–1, 1–2, 0–1)
Första perioden: 0–1 (17.36) Patrik Ruiz (Linus Bladström, Sebastian Magnusson).

Andra perioden: 0–2 (06.29) Victor Wahlqvist (Andreas Nordenfeldt, Daniel Olsson-Trkulja), 0–3 (13.06) Daniel Olsson-Trkulja (Victor Wahlqvist, Patrik Magnusson), 1-3 (16.29) Pontus Dünesius (Petter Runesson, Johan Skiöld).

Tredje perioden: 1–4 (14.09) Stefan Söder (Patrik Magnusson, Alexander Lindqvist-Hansen).

Skott: 30–24 (7–10, 11–11, 12–3).
Domare: Joakim Bodén.
Publik: 1250.