Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemmahoppen laddade inför premiären

Ida Ingemarsdotter och Lars Nelson känner sig riktigt laddade inför premiären i Bruksvallarna.
– Försäsongen har flutit på riktigt bra, säger de två 29-åringarna.

Åsarnaduon finns naturligtvis med när säsongen drar i gång på allvar kommande helg. Skidpremiären i Bruksvallarna lockar, förutom Marcus Hellner, hela svenska eliten och totalt blir det över 1 000 starter under de tre tävlingsdagarna.

– Kul att det drar i gång, och försäsongen har flutit på riktigt bra. Och jag känner mig frisk och kry inför starten, säger Ida Ingemarsdotter från Sveg.

Går det att jämföra formen med den som var för ett år sedan?

– Nja, det är ju svårt, men det känns bra. Men det jag hoppas att toppformen ska komma lagom till VM i Falun i februari.

– Jag hoppas få en stabil start. Det gick inte så bra i början i fjol, men det gäller att man gör det man tror på.

Första tävlingen gjorde Ida som nioåring. Nu kan hon 20-årsjubilera som tävlingsåkare. Målet den här säsongen är att ta en plats i VM-laget.

– Och blir det start i Falun är det naturligtvis medalj jag siktar på, säger Ida.

Ett mer långsiktigt mål för Ida är OS 2018 som kommer att hållas i Pyeongchang i Sydkorea.

– Visserligen tar jag en säsong i taget men ett OS till skulle vara kul. Efter det kanske det är dags att lägga tävlingsskidorna på hyllan.

Klubbkompisen Lars Nelson från Funäsdalen har haft en bra träningsperiod och känner sig starkare än någonsin.

– Bruksvallarna bjöd på fantastisk vårskidåkning i år vilken gjorde att jag fortsatte träna efter tävlingssäsongen utan uppehåll.

Han gjorde sitt sista skidpass på de vanliga skidspåren nere i dalgången i Bruksvallarna 15 maj. Någon dag senare åkte han på landslagets första sommarläger i Skövde.

– I helgen vill jag inte ha någon toppform, men vill åka så bra så jag blir uttagen till världscupspremiären i finska Kuusamo, säger Lars.