Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemmaplan – inte bara en fördel

På fredag inleder J/H-killarna jakten på en biljett till slutspelet i TV-pucken. På hemmaplan. I nya arenan.
– Jag är inte så säker på att det är fördel med hemmaplan, säger tränaren Micke Eriksson.

Annons

TV-pucken har fått ett nytt utseende till i år. För första gången kommer ett antal distrikt att bli seedade vilket innebär att de får hoppa över det första gruppspelssteget. Och för första gången på flera år arrangeras det TV-pucksmatcher i länet. Kjell-Åke Andersson i arrangörsklubben Östersunds IK berättar om ansökan:

– Ända sedan vi flyttade in i nya arenan har vi sagt att vi vill arrangera saker när vi har sådan fin arena. Det är jätteskoj att vi fick det, det är nog inte så ofta vi kommer att få chansen. Det ska bli spännande.

Tror du på publik?

– Det klart det skulle vara roligt om det kom folk och tittade. TV-pucken är ett starkt varumärke, jag är uppvuxen med TV-pucken och jag tycker det är fantastiskt roligt, säger Kjell-Åke Andersson.

Är det entré?

– Alla under 16 år går in gratis och sedan betalar man ett dagskort för 100 kronor eller så betalar man 200 kronor och då får man se alla matcher.

TV-pucken är en distriktslagsturnering som startade 1959 och har under åren fostrat flera svenska hockeystjärnor. Årets J/H-tränare Lars Gunnarsson och Micke Eriksson som tror att det finns några kommande stjärnor i länslaget.

– Laget är definitivt en av de starkaste årgångarna med toppar, men vi har ingen bredd. Vi har några riktigt vassa spelare. Jag tycker vi har ett par tre spelare som är i toppen av Norrland just nu. De är riktigt riktigt bra, säger Micke Eriksson.

Vad är lagets styrka?

– Det är laget. Att vi har en bra defensiv och de här bra topparna. Vi är ett lag som aldrig ger upp.

Vad har ni för mål?

– Målet är att vara bland de två bästa och gå vidare.

Att ha hemmaplan och att få spela i Östersund Arena är väl en fördel?!

– Det kanske kan vara en nackdel också. Det skrivs lite extra inför i tidningarna, farmor och farfar, övrig släkt och polarna från skolan kommer och tittar som annars inte brukar. Samtidigt är det en otrolig grej att få spela TV-pucken på hemmaplan i en ny arena.

– Det är både för och nackdelar.

För J/H-laget är det nu snart en två års lång resa med sammandrag, tester och läger som börjar närma sig examensdags – TV-pucken.

– Det ska bli jätteskoj och det är ett otroligt privilegium att vara med på den här resan. Killarna är fantastiska. Vi ser verkligen fram emot helgen.