Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemmapremiär och derby

Det är full fart i Jämtland Baskets hemmapremiär. Rivalen Sundsvall är på besök.

Jämtland inledde derbyt i full fart. Hemmalaget gick fram till 12-0 och 16-3, i en stilig inledning där bollen flyttades snabbt och nye amerikanen Trevor Gruis satte varje chans som dök upp. Sundsvall närmade sig, men efter en osportslig foul av Akeem Wright gick Jämtland snabbt från 20-19 till 32-21.

I paus var det ändå en jämn match, efter att Sundsvalls returtagning sett stark ut och gett laget många extrachanser. Hemmaledning 41-38 efter två perioder, med Trevor Gruis poängbäst på 14 poäng.

Tredje perioden handlade mycket om Tyler Peters. Vissa hade frågetecken för Jämtlands mindre amerikan efter premiären i Umeå, men nu var han outstanding under några minuter. Peters gjorde alla poäng utom två när Jämtland snabbt ryckte till 53-42 och tvingade Sundsvall till timeout. 

Ännu en gång skärpte Sundsvall till spelet mot slutet av perioden och ställningen är 58-53 inför den fjärde. Jakob Sigurdarson och Hlynur Baeringsson leder Sundsvall med rutinerat spel.

Till slut fällde Sundsvalls rutin avgörandet. Medelpadingarna skärpte till försvaret när det gällde som mest och under slutperiodens första 8.30 gjorde Jämtland bara fem poäng framåt. Tekniska fel, svaga avslut och frustration blev en dålig kombination när Sundsvall vände matchen helt. Gästerna vann till slut med 68-75.

Följ matchen poäng för poäng här.

Sporten återkommer under kvällen med bilder, kommentarer och sammanfattning av hemmapremiären.