Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemmaseger i invigningstävling

USM i längdåkning har invigts. Mästerskapet inleddes med en tuff skicrosstävling, utan SM-status, och för arrangörsklubben Åsarna IK blev det en seger genom Jesper Persson i klassen H15.

Annons

Länets ungdomar klarade sig fint under invigningstävlingen till USM i Åsarna. Två pallplatser togs genom nämnde Jesper Perssons seger och Gry Abrahamsson-Gjersvold, Utrikes SK, som tog silver.

För Perssons del var deltagandet för att se och lära då han inte har åldern inne för att delta i de individuella loppen vilka är för 15 och 16-åringar.

Åsarnas Sven Leander, även han 14 år, knep fjärdeplatsen i H15. Leander var två sekunder från att ordna en dubbelseger till hemmaklubben.

För Gry Abrahamsson-Gjersvold var skicrossen ett tecken på att formen finns. Gry blev slagen av Kristina Axelsson, Sya SK, med knappa två sekunder.

– Jag är ganska nöjd, det var en riktigt tuff bana men på några ställen kunde det ha gått lite fortare, säger Gry Abrahamsson-Gjersvold som grämde sig lite över att hon inte hittade den optimala farten.

Otur hade Johanna Albertsson, Stuguns SK, i D16-klassen där hon missade pallen med en sekund. Den sekunden och några till tappade hon då hon föll om kull i den knixiga banan.

Tävlingsledaren Markus Daabach var nöjd med invigningskvällen.

– Det var en bra uppvärmning för såväl tävlande som för oss arrangörer.

USM fortsätter med distanstävlingar på fredagen, sprint på lördagen och stafetter under söndagen.