Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemmaseger i invigningstävling

USM i längdåkning har invigts. Mästerskapet inleddes med en tuff skicrosstävling, utan SM-status, och för arrangörsklubben Åsarna IK blev det en seger genom Jesper Persson i klassen H15.

Annons

Länets ungdomar klarade sig fint under invigningstävlingen till USM i Åsarna. Två pallplatser togs genom nämnde Jesper Perssons seger och Gry Abrahamsson-Gjersvold, Utrikes SK, som tog silver.

För Perssons del var deltagandet för att se och lära då han inte har åldern inne för att delta i de individuella loppen vilka är för 15 och 16-åringar.

Åsarnas Sven Leander, även han 14 år, knep fjärdeplatsen i H15. Leander var två sekunder från att ordna en dubbelseger till hemmaklubben.

För Gry Abrahamsson-Gjersvold var skicrossen ett tecken på att formen finns. Gry blev slagen av Kristina Axelsson, Sya SK, med knappa två sekunder.

– Jag är ganska nöjd, det var en riktigt tuff bana men på några ställen kunde det ha gått lite fortare, säger Gry Abrahamsson-Gjersvold som grämde sig lite över att hon inte hittade den optimala farten.

Otur hade Johanna Albertsson, Stuguns SK, i D16-klassen där hon missade pallen med en sekund. Den sekunden och några till tappade hon då hon föll om kull i den knixiga banan.

Tävlingsledaren Markus Daabach var nöjd med invigningskvällen.

– Det var en bra uppvärmning för såväl tävlande som för oss arrangörer.

USM fortsätter med distanstävlingar på fredagen, sprint på lördagen och stafetter under söndagen.