Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemslöjden lever vidare

Hemslöjdsaffären Föllingeslöjd är livaktig, trots att den som företag har alldeles för låg omsättning.

– Vi jobbar ideellt för att vi vill att den här affären ska leva vidare, sa Barbro Olsén från Föllinge som vid ÖP:s besök förra torsdagen stod bakom kassan.

Föllingeslöjds hemslöjdsförening har 120 medlemmar. En tiondel av dem turas om att stå i butiken så att den kan hållas öppen sex dagar i veckan, 11-16 måndag-fredag och 11-14 pålördagarna.

Med hjälp av oavlönade frivilliga har affären kunnat drivas vidare sedan 2001, trots en årsomsättning på bara 250 000 kronor.

– Det är inget som någon kan leva på, säger Anne-Marie Jacobsson från Ottsjön som är ordförande i hemslöjdsförening och som sköter butiken en dag varannan vecka.

– Det är trevligt att vara här ibland och ge kunderna råd, säger Marianne Lindblom från Föllinge.

– Man träffar lite folk, förklarar Gun-Marie Nilsson från Föllinge och berättar att det är garner och dukar som säljs mest.

Med stöd av Anne-Marie Jacobsson och Marianne Nilsson dristade hon sig i förra veckan till att beställa tunt neonfärgat garn.

Om det slår visar sig nästa år i form av de strumpor som Föllingeborna då bär.

I år har Föllingeslöjd stängt på julafton. Det kompenseras delvis av att det nu på måndag är öppet till 20 på kvällen.