Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemslöjden lever vidare

Hemslöjdsaffären Föllingeslöjd är livaktig, trots att den som företag har alldeles för låg omsättning.

Annons

– Vi jobbar ideellt för att vi vill att den här affären ska leva vidare, sa Barbro Olsén från Föllinge som vid ÖP:s besök förra torsdagen stod bakom kassan.

Föllingeslöjds hemslöjdsförening har 120 medlemmar. En tiondel av dem turas om att stå i butiken så att den kan hållas öppen sex dagar i veckan, 11-16 måndag-fredag och 11-14 pålördagarna.

Med hjälp av oavlönade frivilliga har affären kunnat drivas vidare sedan 2001, trots en årsomsättning på bara 250 000 kronor.

– Det är inget som någon kan leva på, säger Anne-Marie Jacobsson från Ottsjön som är ordförande i hemslöjdsförening och som sköter butiken en dag varannan vecka.

– Det är trevligt att vara här ibland och ge kunderna råd, säger Marianne Lindblom från Föllinge.

– Man träffar lite folk, förklarar Gun-Marie Nilsson från Föllinge och berättar att det är garner och dukar som säljs mest.

Med stöd av Anne-Marie Jacobsson och Marianne Nilsson dristade hon sig i förra veckan till att beställa tunt neonfärgat garn.

Om det slår visar sig nästa år i form av de strumpor som Föllingeborna då bär.

I år har Föllingeslöjd stängt på julafton. Det kompenseras delvis av att det nu på måndag är öppet till 20 på kvällen.