Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemvändande piloter på Frösön

Strax före klockan 20 på måndagskvällen landade Malmö Aviations plan på Åre Östersund Airport. Vid spakarna satt kapten Strandfors och styrman Olsson som passar på att fira jul med sina släktingar i länet.

I flygbolagets planering inför julen anmälde sig Thomas Strandfors och Daniel Olsson frivilligt till flygningarna mellan Bromma och flygplatsen på Frösön. De är uppväxta på Frösön respektive Östersund men Strandfors flyttade i mitten på 80-talet och är numera bosatt i Göteborg. Olsson flyttade för tre år sedan och bor i Malmö. Men båda har släkt i länet och därför passade det bra att ta arbetspassen som tar dem hit.

– Oavsett var i världen man flyger så är det roligast att landa här hemma. Men alperna är också fint, säger Thomas Strandfors.

– Jag tycker att Korfu är fint, men att landa här är som att komma hem, säger Daniel Olsson.

Inget julpynt syns till i cockpit, men flygningarna präglas ändå av en viss julstämning.

– Vi har bjudit på julskinka ombord och kabinpersonalen sjunger lite julsånger, säger Thomas.

På julafton sätter de sig vid spakarna igen för att flyga till Bromma tur och retur. Samma planering gäller på juldagen och annandagen. På annandagen blir det ytterligare en flight till Bromma och där skiljs Strandfors och Olssons vägar för den här gången. Andra destinationer väntar.