Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henke om Zlatan-rykten: ”Vi får se”

/
  • Henrik Larsson på gårdagens presskonferens, där han fick frågor om ryktena kring Zlatan och Barcelona.

Zlatan Ibrahimovic till Barcelona?
Spekulationerna blir ­bara fler och fler.
– Jag kan bara säga ­goda saker om Barcelona, säger landslagskompisen Henrik Larsson.

Annons

Enligt italienska Gazzetta dello Sport ska Barcelonatränaren Josep ”Pep” Guardiola ha haft ett möte med klubbpresidenten Joan Laporta och då framfört en önskan om att köpa loss den svenske superstjärnan från hans kontrakt med Inter.

Enligt Mino Raiola, Zlatans agent, kräver Inter minst 70 miljoner euro för att ens överväga att släppa sin färske skytteligavinnare.

Spanien gör gällande att Barcelona erbjuder 30 miljoner euro plus Samuel Eto’o.

Om den affären verkligen skulle bli av blir det i så fall sommarens bomb på den internationella transfermarknaden.

Vid fotbollslandslagets presskonferens i tisdags vägrade Ibrahimovic helt att diskutera sina framtidsplaner och ryktena som florerar kring honom.

Däremot talade han positivt om Barcelona i en lång intervju med Aftonbladet, publicerad i söndags. Då sade han bland annat:

– Det känns som att Barcelona spelar fotboll som det kommer att spelas 2015. Det känns som att folk kommer ta efter det om fem år.

– De gör allt rätt. Guardiola verkar ha bra koll på läget. Mycket bra koll.

har som få svenskar god insikt i hur Barcelona fungerar som klubb efter sina två säsonger i föreningen.

– Jag kan bara säga goda saker om Barcelona som är en fantastisk klubb, för tillfället världens bästa fotbollsklubb också. Spelar fantastiskt fin fotboll och har fantastiskt duktiga fotbollsspelare. Om han (Zlatan) ska gå dit eller inte är ett beslut han själv måste fatta.

Om de har pratat om Barcelona? Larsson funderade någon sekund när han fick frågan efter landslagets onsdagsträning på Söderstadion.

Svaret kan tolkas hur som helst.

– Vi har inte pratat så mycket om det, nej.

– Han vet vad han måste göra, det är hans eget beslut och han säger själv att han sagt vad som behöver bli sagt. Vi får vänta och se i sommar om det händer något. Vi kan stå och prata, vi kan stå och gissa allihopa. Men lite tålamod är bra att ha också, sade Henrik Larsson.

han om Zlatan Ibrahimovic vill söka sig vidare efter fem år i Italien.

– Har har varit där länge, vunnit ligan, vunnit skytteligan. Det är väl klart att det finns en hunger i honom att vinna andra saker än just bara italienska ligan.

Mer läsning

Annons