Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henrik Forsberg missnöjd – trots silver i juniorklassen

– Sådär. Det blir inte godkänt om det blir silver, sa Tullus Henrik Forsberg där han stod i målfållan och väntade på sina huvudkonkurrenter i klassen H17–19.
Och det blev ett silver för Henrik.

Men med lite distans till loppet så verkade han inte helt missnöjd med andraplatsen. Men visst sved skyttet på andra liggande en hel del.

– Bommen där var helt onödig. Men det kommer en dag i morgon och på söndag också, sa den omedelbart revanschsugna skidskyttetalangen.

Forsberg hade under hela loppet en stenhård sekundstrid mot Lucien Sloof, Bore.

De båda följdes åt på skjutvallen och noterades för fyra bom vardera. Sekundjakten vann Forsberg med fyra och en halv sekunds marginal.

– Det kändes inte hundra åkmässigt heller, sa Forsberg och skakade på huvudet.

Marginalen upp till segraren Fredrik Karlsson, Lima, blev drygt 24 sekunder.

En klart bättre åkkänsla då för Forsbergs klubbkompis Daniel Gustavsson som med sina 37 minuter och 50 sekunder över de 12,5 kilometrarna var snabbast av alla. Men fem bomskott gjorde att ett annat av Tullus framtidslöften fick nöja sig med den alltid lika sura fjärdeplatsen.

Men Daniel verkade inte det minsta besviken över att ha missat pallen. Snarare tvärtom.

– Visst var det synd med tre bom i första stående. Men åkningen var riktigt bra och jag måste vara helnöjd med dagen, menade Daniel.

Och även för honom kommer det som sagt nya dagar under helgen.