Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henrik Schyffert tar Melodifestival-ledarskapet på blodigt allvar

Det har gått elva år sedan Henrik Schyffert senast ledde Melodifestivalen. Då klädde han ut sig till indianhövding och bjöd på rumpchock.
I år blir det dock mer påklätt.

Förra veckan fick Gina Dirawi leda programmet själv efter att Charlotte Perrelli fick byta från att vara programledare till att vara gästartist för kvällen. När det nu är dags för den tredje deltävlingen leds kalaset återigen av två programledare.

– Han är min medprogramledare, inte min sidekick, säger Gina Dirawi och kramar om Henrik Schyffert under en programledarpresskonferen i Himmelstalundshallen i Norrköping.

Dirawi och Schyffert har inte arbetat ihop tidigare, men efter veckans repetitioner känns det som att de har gjort det, konstaterar båda.

– Jag blev jätteglad när de ringde och frågade om jag ville göra det här tillsammans med Gina. Jag tänkte att "Hon är en bra. Det här blir bra", säger han och fortsätter:

– Jag tänker alltid det; att man ska jobba med folk man gillar, säger Henrik Schyffert.

Även Dirawi är glad över att de får arbeta tillsammans. Hon beskriver Schyffert som "Skön och rolig. Bra folk, helt enkelt".

De har båda varit med och skrivit manus till deltävlingen. Och trots att Schyffert är komiker är han noga med att inte skämta för mycket i detta sammanhang.

– Det ska vara lite kul, men jag tycker också att man måste ta den här tävlingen på blodigt allvar för att den ska fungera.

Han menar att man kan skämta om "annat" men inte om själva festivalen.

Duon vill inte avslöja i detalj vad som väntar under lördagens föreställning, men utlovar sång, dans, shownummer och skämt.

– Vi ska göra ett öppningsnummer ihop, och varsin sologreja och en massa fjant. Och en tävling där man ska få rösta fram en låt, sammanfattar Schyffert.