Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henrik tog revansch på sig själv

Besviken på sig själv efter silvret i fredagens distanslopp. Betydligt nöjdare efter gårdagens snygga utklassning i masstarten.
– Liggande skyttet var bara pang, pang, pang, sa Henrik Forsberg, Tullus, efter den solklara segern i H17–19.

– Den inledningen betydde allt för fortsättnigen, menade 19-åringen som sköt snabbt och fullt i liggande och lämnade fumlande konkurrenter långt bakom sig redan efter halva distansen.

Tre straffrundor i de två avslutande skyttemomenten innebar ingen stress för Forsberg. Konkurrenterna fortsatte att tveka på hanen till skillnad från Henrik som hade taktiken klar redan innan start.

– Jag ville vara offensiv och aggresiv och då får man räkna med att man riskerar en del, kommenterade han de tre bomskotten under loppets andra halva.

– Jag hade bättre självförtroende i dag och det var både viktigt och skönt att få avsluta säsongen med en så här bra tävlingen, sa han om sitt fjärde SM-guld.

Nu väntar lite ”roliga” längdtävlingar innan han tar sikte på nästa steg i skidskyttekarriären.

– Nu gäller det att inte göra några dumheter träningsmässigt så att man går in i väggen. Nästa säsong är min näst sista som junior och året därpå måste man nog ligga på en 800–900 träningstimmar för att hänga med i toppen, konstaterade en målmedveten Forsberg.

Silver till Tullus SG i H20–21 fixade Christofer Eriksson.

– Första stå var skit, men annars är jag klart nöjd. Det är absolut ingen skam att få stryk av en så bra skidskytt som Fredrik Lindström, sa Eriksson efter sammanlagt fyra straffrundor.

I de yngsta klasserna blev det också dubbla guld till länet. Fredrik Hansson, Lillhärdal, vann H 15–16 och Martin Ponsiluoma, Tullus, upprepade den bravaden när nollade i skyttet och tog guldet i H13–14. Bronset där gick till Markus Stenberg, Svegs IK.