Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Herr Hälsomyndighet är ute och cyklar

Annons

Hamnade i sällskap med ett gäng Mästerkockar med stort M på Årets Kock-banketten. En synnerligen intressant diskussion utvecklade sig mellan paradrätterna (ja, jag ska snart sluta skryta om årets lyxigaste arbetsdag).

förvaring. Sexigt, va? Henrik Norström (Lux Stockholm) förklarade att myndigheternas krav är formulerade så att även råvaror som absolut inte bör eller ens behöver förvaras i kylen måste förvaras – just det i kylen.

De mår bättre i rumstemperatur. Produkter som har skapats i rumstemperatur ska nu tvingas in i bister kyla - annars får man spö av herr Hälsomyndighet.

Det finns så klart tusen goda skäl till att hålla på hygien och adekvat förvaring. Ingen mår bra av dålig mat. Men om maten mår dåligt av hygienkraven? Blir det inte sämre mat då?

Inte lätt att begripa. Men så är jag heller ingen mästerkock. Bara en fjuttig liten skribent som råkar älska mat.