Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Het på gasen med bil efter sig

En man döms nu i Östersunds tingsrätt för att ha varit för het på gasen medan han bogserade en annan bil.

Annons

När man bogserar en annan personbil måste man begränsa sin hastighet. Det fick en man i tjugoårsåldern lära sig den hårda vägen. Det var i somras som mannen bogserade en bil när han stoppades av polisen.

Polisen i fråga hade mött den bogserande bilen och noterat att färden gick väldigt fort. Han bestämde sig då för att vända och följa efter. Med en nollställd trippmätare följde han efter bilen i 500 meter med konstant avstånd och tycker sig minnas att trippmätaren slog över till 500 meter precis innan han stoppade bilarna. Hastigheten han höll uppgick till 70 kilometer i timmen. Något man inte får göra när man bogserar en annan bil. Hastigheten får då inte vara högre än 30 kilometer i timmen.

Den åtalade mannen som bogserade bilen hävdar till sitt försvar att han inte kört mer än 30 km/h vid något tillfälle och varför polisen hävdar något annat förstår han inte.

Tingsrätten dömer trots detta mannen till 4000 kronor i böter då de anser att det inte finns någon anledning att tvivla på att polisens mätning av hastigheten gått rätt till.