Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Heta namn till avslutningstävling i Åre

Flera vassa löpare är anmälda till helgens avslutningstävling i Åre.
– En utmanande bana väntar, säger Mathias Fredriksson, som arrangerar den nya tävlingen Åre Trail Run.

Annons

Mathias Fredriksson står som bekant också bakom säsongsavslutningen i skidor, Åre Cross Country Open. Nu står han bakom säsongsavslutningen i löpning – i samma fjällmiljö.

– Starten är på samma ställe som skidtävlingen (nere vid Björnen). Sedan skippar vi partiet i början där du åker över myrarna. Målgång sker vid Copperhill och totalt blir det nio kilometers löpning, berättar Mathias Fredriksson.

Det blir också ett spurtpris 150 meter efter starten. Hundratalet löpare är anmälda än så länge, och bland dessa finns flera starka namn. Vi har bland annat Åsa Wiklund, Sports gym, som slog till med en imponerande fjärdeplats i Lidingöloppet i helgen som var.

Anders Södergren, som tog en imponerande seger i terräng-DM i Brunflo för två helger sedan finns också på plats.

– Anders blir nog svårslagen uppåt, där är han ruggigt stark. Tanken var att Johan Olsson och även Marcus Hellner skulle vara med. Men nu har ju båda skadat sig. Johan har problem med en ljumske och Marcus ramlade med sin hund.

Just nu talar prognoserna för drygt tio grader och sol under tävlingen.

– Håller det sig kan det nog bli en hel del efteranmälningar, konstaterar Mathias Fredriksson.