Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hildur Ringfelter

Hildur Ringfelter, född Engstrand, Sandviken, har avlidit 18 dagar före sin 90-årsdag.

Hon var född i Byom, Ringsta, där hon växte upp. Vid 10 års ålder adopterades hon av sina morföräldrar.

Hildur började som butös redan som liten flicka och arbetade senare som piga i Boda, Lit under några år.

Hon träffade sin blivande make, Fritz Ringfelter 1943 och de gifte sig 1950. Då hade de fått dottern Linnea som föddes 1946. Familjen bodde i Lit fram till 1962 då de flyttade till Östersund.

Hildur arbetade i förrådet vid Östersunds sjukhus fram till sin pensionering.

Makarna hade en sportstuga i Örån, Handog, där de tillbringade all ledig tid. Fritz avled 1993, men Hildur behöll sin oas tills hon var över 80 år.

Hon var en social och glad person som tyckte om att dansa och berättade gärna en god historia. Hon var snäll, generös och hjälpsam och hade många goda vänner som hon spelade kort och boule med. I yngre år spelade hon bland annat korpfotboll, cyklade Jämthjulingen och åkte skidtävlingen Haldo Hanssons.

Hildur var en föreningsmänniska och på äldre dagar betydde PRO Körfältet mycket för henne. Hon spelade också cittra ihop med ett gäng musikanter.

Hon ville gärna komma närmare sin dotter och de två barnbarnen och flyttade 1 juli 2013 till Sandviken, där hon avled den 3 februari.

Hildur lämnar ett stort tomrum efter sig och sörjs och saknas av dottern Linnea med familj samt övrig släkt och en stor vänkrets.