Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hirscher återigen vinnare i herrarnas alpina världscup – Myhrer åkte ur

I en av de sista världscuptävlingarna inför OS gick det inte som planerat för André Myhrer.
Redan i det första åket åkte han ur.
Vinnare för dagen blev Marcel Hirscher, när svenske Matts Olsson blev femma.

Världscuptävlingarna i tyska Garmisch-Partenkirchen är den näst sista tävlingen innan vinterns stora höjdpunkt drar igång: Vinter-OS.

Och hittills i år har André Myhrer gett det ena positiva beskedet efter det andra när han tagit pallplatser eller stått precis utanför i ett flertal tävlingar.

Men varje gång kan man inte lyckas. Under söndagens tävling åkte Myhrer ur i första åket, för tredje gången detta år.

Bättre gick det däremot Matts Olsson, som var den enda av tre svenskar att gå vidare till åk två, med placeringen elva i första åket.

I det andra åket gick det bra för Matts Olsson, som klättrade sex placeringar i det andra åket, och länge såg ut att ta medalj, tills amerikanen Ted Ligety petade ned honom till en fjärdeplats.

Sist men inte minst åkte Marcel Hirscher, som utan problem tog ytterligare en vinst i världscupen, den 55:e, som gör honom till den näst störste i historien där bara Ingemar Stenmark är bättre.

Matts Olsson slutade således på en femteplats.

Läs också: Frida Hansdotter med formbesked inför OS – tvåa i världscupen i Lenzerheide

Läs också: Mittmedias unika satsning – Sanna Svanebo möter Charlotte Kallas dream team: "Har gått på djupet"