Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historisk seger för Alsen

/
  • Ett mycket viljestarkt Alsen tog sin första seger någonsin i division 3. Västjämtarna slog till med 1–0 mot Frösön i derbyt på Lövstas konstgräs.Foto: Olof Sjödin

Efter tre matcher och noll poäng hade Alsen käkat taggtråd.
Frösön såg ut att ha skippat frukosten helt.

Annons

– Den här matchen är vi elva stycken som jobbar för varandra. Verkligen för varandra, jublade Alsens ytterback Ronny Edfeldt efter den historiska första division 3-segern.

Det syntes direkt vilket av lagen som ville ha poängen mer.

mycket bra kontroll på matchens första 30 minuter. Ett Frösön, som sin vana trogen försökte rulla längs marken på konstgräset, fastnade ideligen på det centrala mittfältet. Alsens innrar Jimmy Hernerud och Anders Wilsson pressade på och ställde Frösöns diton felvända.

Efter dryga kvarten kom ett helt rättvist ledningsmål. Markus Hellby avslutade distinkt efter Jon Perssons fina förarbete.

– Vi har inte varit beredda på hur fort det går tidigare. Men Frösön har vi mött förut, sa kapten Jon Persson, som antydde att det fick hans lag att känna sig mer trygga.

blev väldigt annorlunda i matchbild. Frösön hade mycket boll på offensiv planhalva när Alsen tröttnade. Då passade klyschan ”Motivation slår klass”.

– Tanken är att vi ska hålla upp pressen, men till slut hamnar vi alldeles för långt ned. Då blir det vilja, fortsatte Jon Persson.

Trots mycket boll hade Frösön förtvivlat svårt att skapa heta chanser. De distansskott som kom gick utanför. De inlägg som kom rensades bort av Alsens lysande mittback Andreas Landén. Djupledsspelet existerade knappt. En enda gång fick gästernas burväktare Mikael Nilsson göra en riktig parad, när Jonas Gustafsson nickade från nära håll.

Frösön, utan avstängde Patrik Henriksson, saknade utöver inställning tyngd och spets framåt. Per-Anders Henrell, ena halvan av lagets tränarduo, var fåordig.

– Det är för dåligt. Jag vet inte vad det är, men det låser sig helt. Jag vet inte om det är jag och Markus (Englund, tränare) som missat något i förberedelserna, eller vad det är.

– (tystnad) Jag önskar att jag hade svaret på det. Då kanske det hade sett annorlunda ut.

I Alsen lär däremot jublet pågå ett bra tag. Och mer kan det bli.

– Nu när vi fått det första kan det släppa, spådde ytterbacken Ronny Edfeldt, en av Alsens många hjältar i en härlig laginsats.

Mål: 0–1 (18) Markus Hellby.

Hörnor: 2–6.

Varningar, Frösön: Rebuar Bedri, Patrik Lindgren. Alsen: Anders Wilsson, Jimmy Hernerud.

Domare: Mathias Eneberg, Krokom.

Mer läsning

Annons