Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historisk sjunde SM-final i basket

Aldrig tidi­gare har en SM-final­serie i basket slutat 4–3.
Det händer i kväll då ­Solna och Sundsvall möts i en sjunde match.

Annons

– Ett unikt tillfälle. Kan du inte komma taggad till den här matchen har du inget där att göra, säger Solnas veteran Lesli Myrthil.

Första SM-guldet till Sundsvall i en lagidrott? Eller en historisk dubbel för Solna, aldrig tidigare har någon klubb i en lagidrott tagit SM-guld på både dam- och herrsidan två år i rad?

i Solnahallen kan bli en klassiker.

Efter fyra raka hemmasegrar i finalserien vann Sundsvall oväntat i Solnahallen i match 5. Än mer oväntat var att Solna lyckades stoppa valborgsmässoaftonens guldfirande i Sundsvall och återta hemmaplansfördelen.

– Jag var inte överraskad. Det handlar mer om fokus än om det är hemma eller bortamatch, säger Myrthil som åren 1999–2003 spelade just i Sundsvall.

Myrthil blev årets MVP, mest värdefulle spelare, i ligan.

– Men det priset har jag inte fått för offensivt storspel. Jag kämpar hårt och ska hålla ihop laget. Det är min roll.

– Vårt försvar. Och nästa viktigast är Pekka Salminen, vår tränare.

– Det är kollektivet som gäller. ”Jonte” Flowers är visserligen den som uppmärksammas mest, men alla har vi jobb som måste göras, ingen kan smita. (TT)