Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historiska guldmedaljörerpå Häggenås SK:s årsmöte

häggenås. Tre historiska USM-guldmedaljörer var i centrum när Häggenås SK höll årsmöte.
– Vi vann aldrig något SM-tecken när vi hade bröderna Fredriksson. Däremot drog vi på oss en miljonskuld. Det här var vårt första stafett-guld (på skidor) i historien, säger omvalde ordföranden Maria Holmgren.

spelade en huvudroll under årsmötet. Anledningen förstås det historiska USM-guldet i Vännäs, där Olof Andersson, Patrik Millestu och Elias Alvebro vann H 16-stafetten.

Skidsektionen upplever för övrigt en pånyttfödelse. Flera år av bred verksamhet i de yngre åldrarna, börjar nu ge också en topp på äldsta ungdomsnivå. En stor del av äran ska tillskrivas ledaren Ingvar Andersson.

– Han är mycket kunnig och vet när det är dags att höja träningsmängden och börja elitsatsa. Ingvar ser också till hela människan. Han vet att skidor inte är allt i livet, säger Maria.

Guldet i Vännäs har fått HSK-styrelsen att tänka till.

– Tidigare har vi sagt att det var slut på elitsatsningen. Senast vi hade ett seniorstall var med bröderna Fredriksson. Det slutade med en miljonskuld som vi precis betat av. Nu har vi så många egna åkare att vi bestämt oss för att starta ett juniorstall.

Något seniorstall blir det dock inte.

– När åkarna blir seniorer släpper vi dem. Då kan ÖSK eller Åsarna eller någon annan klubb ta över. Jag tror det är så vi måste tänka, att ha ett gott samarbete i länet.

exempel på hur bra Häggenås SK mår.

Medlemsantalet ökar för tredje året i rad. Nu är siffran 608 medlemmar.

Ekonomiskt omsätter den lilla klubben hela 4 miljoner kronor och har fyra anställda. Årets plusresultat är 34 000 kronor.

Klubben lämnar fotbollssamarbetet i HLK och nystartar med egna herr- och damlag.

Satsningen på ett nytt servicehus vid Tigervallen blir klart i år. Kostnad: 1.3 miljoner kronor. En av sponsorerna är Maths O Sundqvist.

HSK startar i sommar bygget av ett nytt motionsområde för 2.1 miljoner kronor.

Klubben tänker sätta Sverigerekord i bingo.

ska HSK lansera Sveriges största bingovinst. Det blir andra gången på fem år. 2004 slog klubben till med 75 000 kronor.

– Nu blir det 100 000 kronor. Vi måste vara i framkant och vi vill vara den ledande bingoarrangören. Och våra norska gäster tycker det är spännande med en sån vinst.

Maria Holmgren räknar med att det blir över 3000 personer på midsommardagen.

– Hela byn kommer att vara full av spelare.