Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historiskt målkalas för K/D och Chawinga


Det var blåsigt värre när K/D krossade Ljusdal med 12–1 på Hissmovallen. Allra roligast hade anfallsesset Tabita Chawinga som gjorde sju mål.

K/D, som är känt för sitt bollrullande, stördes inte nämnvärt av de hårda vindarna.

– Vi försöker alltid spela bollen efter backen, så för oss var det inga problem, säger K/D:s tränare Tommy Martinsson.

Som siffrorna tydligt visar hade redan nedflyttningsklara Ljusdal ingenting att säga till om.

– De hade ett skott på mål under hela matchen och det var en frispark från halva plan som blåste in i mål.

Av många glada K/D-spelare var nog Tabita Chawinga allra lyckligast. Chawinga har gjort fantastiska 36 mål i årets division 1, och frågan är om detta var sista gången Tommy Martinsson fick se sin guldklimp på Hissmovallen.

– Hon har definitivt klassen att spela mycket högre upp. Enligt mig skulle hon göra väldigt bra i från sig i damallsvenskan. Men vi får se vad som händer.

Ni har nu gjort 80 mål i årets division 1. Klart flest av alla lag...

– Vi har en väldigt stark offensiv. Dels på grund av Tabita, men vi hade även Danielle Au som gjorde 18 mål innan hon flyttade.

Ni är också ett av lagen som släppt in flest mål...

– I början av säsongen hade vi inte fått alla spelare och då gick det tungt för oss. Men när truppen var spikad hade vi en period där vi höll nollan sju matcher i rad. Sedan är det klart att vi har släppt in för många mål om man vill vinna serien.

Hur ser du på säsongen i stort?

– Vi hade som sagt en tuff start på säsongen och det dröjde ända till juni innan alla spelare var klara. Men efter sommaruppehållet är det bara ÖDFF som tagit fler poäng än oss. Sedan har tjejerna tagit stora kliv i år och i grunden är det utvecklingen som är viktigast.

För K/D väntar nu en avslutande bortamatch mot Huge. Seger där och femteplatsen är säkrad.