Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjälp oss att bli av med älgarna!

Hur länge ska vi boende på Byvägen på Frösön behöva bli terroriserade av en älgko med kalv innan det vidtas några åtgärder?

Vad är det för fel på jaktlagen på Frösön som inte kan få bort älgar som går så nära att de tittar in genom fönstren på husen och även går upp på altaner?

Älgarna är helt orädda och går inte att skrämma bort, lägger däremot gärna öronen bakåt och går emot den som försöker få dem att lämna tätbebyggelse och trafikerade vägar.

Barnen som ska till skolbussen törs inte gå förbi och inte heller vi vuxna. Över huvud taget är det obehagligt att gå ut ur sitt hus och dessutom åstadkommer älgarna stor förstörelse.

Detta har nu pågått sedan i våras och har vid ett antal tillfällen påtalats till våra myndigheter.

Snälla hjälp oss att bli av med dem! Ett djur som väger cirka 400 kilo kan sparkas rejält och ska enligt en biologiprofessor i Umeå inte få finnas i ett bostadsområde.

Måste det hända något allvarligt innan det vidtas åtgärder, och när vi nu har påtalat vårt obehag, vem är ansvarig om det händer en olycka?

Kommunen hänvisar till polisen, som hänvisar till kommunen liksom man gör på länsstyrelsen. Vem vet hur det ska vara?

Det måste vara otroligt bekvämt att skicka vidare till någon som också skickar vidare!

Älgrädd i trädgården

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel