Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjärt- och lungsjukas länsförening

Länsföreningen har haft sitt 9:e årsmöte. Föreningen bildades 1944 och först sedan ett antal lokalföreningar bildats blev föreningen i Östersund en lokalförening och en länsförening bildades. Det finns mera att läsa under Länsföreningen.

Vid årsmötet 28 mars valdes Tony Olofsson som ny ordförande efter avgående Karl-Evert Johansson. Som ny vice ordförande valdes Jan Jonsson och som ny studieorganisatör valdes Karl Wernersson. Eftervårdsombud och Studieorganisatör har tidigare valts som ledamöter men efter flera kongresser med önskemäl om att dessa förtroendeposter skall ingå i styrelsen ingår dessa nu i stadgarna där de ingår som ordinarie styrelsemedlemmar. Således valdes Börje Johansson och Uno Essvall som länets eftervårdsombud hjärta respektive lunga för ytterligare en tvåårsperiod.

Tack vare en bra förberedd valberedning med Ingemar Ingvarsson som föredragande gick årsmötet lätt att genomföra. Ingemar har efter många års tjänst avsagt sig uppdraget som valberedningens ordförande och valdes nu som ersättare. Som ny ordförande för valberedningen valdes Karl-Evert Johansson en ”gammal räv” som föreningen är glada att fortfarande kunna nyttja och som valberedningens ordförande passar han som ”handen i handsken”.

Efter årsmötet bjöd länsföreningen hela mötet på lunch i Folkets Hus restaurang.