Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeyförbundet utreder seriesystem och kvalformat: "Fokus på att skapa de bästa förutsättningarna"

Under tisdagen meddelade Svenska ishockeyförbundet via sin hemsida att de ska utreda seriesystem och kvalformat för SHL, HockeyAllsvenskan och HockeyEttan.
– Det här är ett initiativ som har vuxit fram i de samtal vi har haft om hur vi på bästa sätt gör det som krävs för att svensk elitishockey ska vara underhållande, spännande, engagerande och ekonomiskt hållbar över hela landet, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Utredningen kommer att fokuesera på att skapa de bästa förutsättningarna för elitishockeyn på förenings-och landslagsnivå. I utredningen kommer det bland annat ingå att definera vilka serier som bör ingå i begreppet elit.

– Att vi som förbund med full uppbackning från våra ligor SHL, HockeyAllsvenskan och HockeyEttan – gemensamt lägger fokus på att skapa de bästa förutsättningarna för vår elitishockey på både förenings- och landslagsnivå är avgörande för att stärka svensk ishockey även framöver, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet i pressmeddelandet.

Den som på uppdrag av förbundet ska leda utredningen är Ola Lundberg, Karlstad, och kommer inleda sitt uppdrag omgående. Utredningen väntas presenteras i november 2018, och eventuella förändringar kan träda i kraft först säsongen 2020-21.

– Elitnivån inom hockeyn skapar engagemang och är ett nationellt intresse och har samtidigt stor potential att växa sig ännu större. Ligorna lever dock i hård konkurrens om publik, media och sponsorer. Därför måste vi gemensamt förbättra förutsättningarna, både de sportsliga och de ekonomiska, för att elitnivån inom svensk ishockey ska bli ännu starkare, säger Håkan Svensson, ordförande för HockeyAllsvenskan i pressmeddelandet.

Läs också: Efter klubbarnas uppror – här är ligans öppna brev: "Ett ekonomiskt gap som vi anser vara för stort"

Läs också: SHL:s vd möter kritiken: "Otroligt att det kan bli så fel i mångas ögon"

Läs också: Kvalsystemet till SHL kan göras om: "Är alla parter överens om att ändra något så finns möjligheten"

Läs också: Efter Hockeyallsvenskans uppror – nu stöttar Hockeyettan: "De rikare blir rika och de fattiga blir fattigare"

För Plus-kunder: Landslagsspelarna kritiserar ishockeyförbundet: ”Vi får inte förutsättningarna att lyckas”

För Plus-kunder: Ishockeyförbundet svarar på kritiken från landslagsspelarna: "Är långt ifrån där vi i svensk ishockey vill vara"