Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höga Kusten får O-ringen

Åre får nobben. O-ringen 2018 går till Höga Kusten.
– Det är klart att det finns en besvikelse, säger Lars Sahlén, ordförande i JH-förbundet.

Beskedet kom på eftermiddagen. O-ringens VD Henrik Boström ringde upp Sahlén och berättade att de hade två bra ansökningar, men att styrelsen bestämt sig för Ångermanland och Höga Kusten.

– En personlig förklaring till beslutet är att det kanske är för nära att ha O-ringen i Sälen 2016 och sedan i Åre 2016. Det är för mycket fjällmiljö så relativt nära varandra. Jag tror att den delen vägde tungt, funderar Lars Sahlén.

O-ringen 2018 kommer att ha Örnsköldsvik som huvudort. Runt 20 000 deltagare beräknas delta vilket innebär att stadens folkmängd närapå dubbleras under den aktuella veckan.

Senast som Ö-vik arrangerade O-ringen var 1994.

– Konceptet med Örnsköldsvik som huvudort erbjuder underbar orienteringsterräng i nära anslutning till Örnsköldsviks stad, Höga Kusten blir en höjdare, säger Henrik Boström i ett pressmeddelande.

Hur går då JH-förbundet (JH OF) vidare?

– O-ringen vill att vi ska hålla lågan vid liv så vi får väl spotta i nävarna och satsa på 2020 eller 2021. Det finns ingen anledning att kasta yxan i sjön, säger Lars Sahlén.

Fotnot: Här är arrangörerna för de närmaste upplagorna av O-ringen: 2015: Borås. 2016: Sälen. 2017: Värmland. 2018: Höga Kusten.