Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höga Kusten får O-ringen

Åre får nobben. O-ringen 2018 går till Höga Kusten.
– Det är klart att det finns en besvikelse, säger Lars Sahlén, ordförande i JH-förbundet.

Annons

Beskedet kom på eftermiddagen. O-ringens VD Henrik Boström ringde upp Sahlén och berättade att de hade två bra ansökningar, men att styrelsen bestämt sig för Ångermanland och Höga Kusten.

– En personlig förklaring till beslutet är att det kanske är för nära att ha O-ringen i Sälen 2016 och sedan i Åre 2016. Det är för mycket fjällmiljö så relativt nära varandra. Jag tror att den delen vägde tungt, funderar Lars Sahlén.

O-ringen 2018 kommer att ha Örnsköldsvik som huvudort. Runt 20 000 deltagare beräknas delta vilket innebär att stadens folkmängd närapå dubbleras under den aktuella veckan.

Senast som Ö-vik arrangerade O-ringen var 1994.

– Konceptet med Örnsköldsvik som huvudort erbjuder underbar orienteringsterräng i nära anslutning till Örnsköldsviks stad, Höga Kusten blir en höjdare, säger Henrik Boström i ett pressmeddelande.

Hur går då JH-förbundet (JH OF) vidare?

– O-ringen vill att vi ska hålla lågan vid liv så vi får väl spotta i nävarna och satsa på 2020 eller 2021. Det finns ingen anledning att kasta yxan i sjön, säger Lars Sahlén.

Fotnot: Här är arrangörerna för de närmaste upplagorna av O-ringen: 2015: Borås. 2016: Sälen. 2017: Värmland. 2018: Höga Kusten.