Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höga lån tyngde Camp Södergren

Ett par träningsgrupper från olika länder kommer att bokas av när Camp Södergren övergår till studentboende.
Enligt Anders Södergren blev lånen för anläggningen för tunga.

– Vi har legat bra till beläggningsmässigt, säger Anders Södergren och berättar om grupperna från Japan, Frankrike och USA varit återkommande gäster. Även Tyskland, Kanada och Norge har haft idrottare som gäster på Camp Södergren.

– Det har varit mycket skidskyttar. Och klubbar har bokat in sig varje helg. Just nu har skidgymnasiet i Meråker träningsläger här.

Det var viktigt att få genomslag i skidvärlden och det tycker Anders Södergren att anläggningen har fått.

Förutom idrottare har vanliga turister hyrt in sig på anläggningen på Östersunds skidstadion. Det var också tanken för att få verksamheten att gå runt. Det går inte att bara förlita sig på träningsgrupper, enligt Anders Södergren.

– Vi behövde fylla ut med konferenser och vi har haft företag som varit väldigt nöjda.

Men belåningstyngden har varit för tung, konstaterar Anders Södergren.

– Det kostar att starta och bygga upp en verksamhet.

Östersundshem tar över driften av anläggningen på måndag, och det är en bra lösning, säger Anders Södergren.

– Det var skönt att komma till beslut. Det har varit orosmoment, och nu kan jag fokusera helt på skidåkningen och familjen.

Han hoppas att Östersundshem utnyttjar sin option på aktierna i Camp Södergren AB och tar över bolaget. Gärna med att inrikta boendet vid skidspåren för elitidrottande studenter.

– Östersund behöver en anläggning av det här slaget. Kanske kan det bli något liknande på slakthustomten, säger Anders Södergren.

Camp Södergren byggdes till skidskytte-VM 2008 och när nu nästa VM sker 2019 skulle det kunna fyllas av idrottaren igen, även om det är studentboende. Det menar i alla fall Anders Södergren.

– Om jag vore Östersundshem skulle jag erbjuda studenterna att flytta ut två veckor och hyra ut under tävlingarna och få in en del pengar på det.