Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höga sjuktal i Ragunda

Mer än var tredje sjukskriven i Ragunda är kommunanställd. Ragunda har dessutom tillsammans med Bräcke de högsta sjuktalen i länet. Att minska sjukfrånvaron blir nu en av kommunens nya utmaningar.

Annons

Vid onsdagens fullmäktigemöte i Hammarstrand informerade Per Sundin från Försäkringskassan om sjukläget i länet och i kommunen.

- Ragunda har betydligt fler sjukdagar per invånare än i länet och i riket. Andelen sjukskrivna kvinnor är också betydligt större, konstaterade han.

Några extra anslag för att tackla problemet med de kommunanställdas sjukfrånvaro finns dock inte med i nästa års budget.

– Vi får jobba med detta inom befintlig fram och hoppas det ska ge resultat, kommenterade kommunalrådet Terese Bengard (S).

Under allmänhetens frågestund anklagade Bo Bergström, ordförande i Allians för Ragunda, kommunledningen för att inte ta problemet på tillräckligt allvar

.– Ni har ingen koll. Det finns varken budget eller strategi för att få ned sjuktalen, ansåg han.