Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höga sjuktal i Ragunda

Mer än var tredje sjukskriven i Ragunda är kommunanställd. Ragunda har dessutom tillsammans med Bräcke de högsta sjuktalen i länet. Att minska sjukfrånvaron blir nu en av kommunens nya utmaningar.

Vid onsdagens fullmäktigemöte i Hammarstrand informerade Per Sundin från Försäkringskassan om sjukläget i länet och i kommunen.

- Ragunda har betydligt fler sjukdagar per invånare än i länet och i riket. Andelen sjukskrivna kvinnor är också betydligt större, konstaterade han.

Några extra anslag för att tackla problemet med de kommunanställdas sjukfrånvaro finns dock inte med i nästa års budget.

– Vi får jobba med detta inom befintlig fram och hoppas det ska ge resultat, kommenterade kommunalrådet Terese Bengard (S).

Under allmänhetens frågestund anklagade Bo Bergström, ordförande i Allians för Ragunda, kommunledningen för att inte ta problemet på tillräckligt allvar

.– Ni har ingen koll. Det finns varken budget eller strategi för att få ned sjuktalen, ansåg han.