Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högberg 28:a när Norge dominerade

Det blev norsk seger i skidskyttedamernas sprint.

Det blev en mardrömsstart på skidskyttesäsongen när Elisabeth Högberg i söndags sköt bort Sveriges chanser i mixedstafetten redan på den första sträckan.

Men Högberg har hämtat sig efter den missen och har nu två dagar i rad varit bästa svenska (36:a respektive 28:a). Fredagens sprintinsats var mer än okej för en åkare vars bästa placering i karriären är en 21:a-plats från VM i våras.

– Det känns skönt för mig själv att visa att jag kan bättre, säger hon.

– På slutet tappade jag lite, jag var riktigt trött. Men jag är ändå nöjd, för jag är inte i någon riktig åkform.

Sköt fullt
Skytteformen går det å andra sidan inte att klaga på. Högberg prickade rätt med samtliga tio skott, och i jaktstarten på söndag hoppas hon kunna bygga vidare på den positiva trenden och kanske till och med slå till med ett nytt personbästa. Jaktstart är i alla fall en tävlingsform som 27-åriga Högberg gillar.

– Mycket folk på vallen så att det bara smattrar omkring en, det trivs jag ju med. Kan man skjuta noll, ett eller max två bomskott så kan man nog hålla eller ta någon placering.

Tre får köra jaktstart
Emelie Larsson (72:a) har tävlat färdigt den här veckan. Elin Mattsson (54:a) och Anna-Karin Strömstedt (57:a) gör däremot Högberg sällskap bland de 60 åkare som får tävla i jaktstarten. Strömstedt hade ett ganska bra lopp på gång och var bästa svenska inför stående skyttet där hon bommade tre skott.

Om svenskorna hade en halvdan dag så hade norskorna det desto roligare i Östersund, där vinden var snällare än tidigare i veckan. Ann Kristin Aafedt Flatland vann före ryskan Olga Zajtseva. Tora Berger, som misslyckades i både stafetten och distansloppet, gjorde ett bra lopp och slutade trea trots en bom. Dessutom slog sig Synnøve Solemdal (nia) in bland de tio främsta.