Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högberg föll när Hanna Öberg imponerade i OS-debuten: "Så himla nöjd"

Hanna Öberg OS-debuterade under lördagen.
Då blev det en sjundeplats i sprinten.
– Jag är så himla nöjd. Det var kul att gå ut och göra det här loppet i dag, säger hon i Kanal 5.

Damernas skidskytte i OS startade under lördagen med sprinten över 7,5 kilometer.

Och Hanna Öberg, som gick ut som startande nummer två, visade att formen var god. Efter fullt skytte i den första skjutningen avancerade Öberg i resultatlistan och var med på en sjundeplats inför den andra skjutningen efter fin åkning.

Men med en bom i den andra skjutningen tappade hon momentum.

Bommen till trots vek Öberg inte ned sig i OS-debuten och kunde åka in som sjunde skytt. En placering som också blev hennes slutplacering, 40,8 sekunder bakom segrarinnan Laura Dahlmeier. Till en pallplats var det knappt 15 sekunder upp till Veronika Vitkova.

– Jag är jätteglad. Jag är så himla nöjd. det var kul att gå ut och göra det här loppet i dag. I och med att jag startade så pass tidigt fick jag gå ut och göra mitt eget lopp, säger Hanna Öberg i Kanal 5 och fortsätter:

– Jag var fokuserad på skjutvallen och kunde åka som jag ville. Det är klart att det är jätteskönt, jätteroligt och allting. det blir ett bra utgångsläge till jaktstarten.

Mona Brorsson blev näst bästa svenska med sin 27:e plats.

– Ett halvbra lopp, suckar Brorsson.

För Elisabeth Högberg blev det en 35:e plats efter att hon fallit på väg in mot stadion och därmed tappat tid. Linn Persson åkte in på plats 37.