Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hogdal kan gå upp – även vid förlust

Ytterhogdal har ett riktigt kanonläge inför avslutningen av division 3-kvalet.
– Allt är i våra egna händer, säger Magnus Elmkvist inför dagens möte med Arnäs.

Det går att vrida och vända på flera variabler inför lördagens kvalmöte.

Ytterhogdal har faktiskt ett så bra utgångsläge att man kan vinna serien och ta division 3-platsen även vid förlust, om övriga resultat går rätt väg.

YIK har tre poäng och sex plusmål till godo på närmast jagande Sörfors. Till lördagens motstånd Arnäs är marginalen tre poäng och hela sju mål. Samtidigt spelar Röbäck på hemmaplan mot Sörfors.

Sedan går det förstås att jämföra tidigare resultat i kvalserien. Ytterhogdal slog till exempel Sörfors med hela 5–1, medan Arnäs gick på pumpen med 4–1 mot just Sörfors.

– Visst har jag tittat på tabellen och räknat på olika scenarion ... men vi ska ju göra vår egen match och gå för seger. Vi har gått vinnande ur det mesta i år och nu är det bara att köra på, säger YIK-ledaren Magnus Elmkvist till Sporten.

Det finns annars två tänkbara orosmoln. Först ett riktigt moln i form av vädret. Svedjevallens naturgräs täcktes av snö tidigare i veckan.

Det för kanske någons minne till Ytterhogdals kvalspel 2007, när härjedalingarna med ett kraftigt brasseförstärkt lag förlorade på en snötäckt (!) plan i Graninge.

– Det lutar ändå åt spel på Svedjevallen. Nu (läs fredag) ser det mycket bättre ut och det är fem-sex plusgrader. Planen är i bra skick och dränerar dessutom bra, säger Elmkvist, som ser Ånges konstgräs som möjlig reservplan om nöden så skulle kräva.

Det andra molnet hänger över försvaret. Ordinarie mittbackarna Brian Wake och Johan Pihlström, viktiga kuggar hela året, är borta på grund av avstängning respektive skada.

– Men vi har haft flera andra spelare som gått in och gjort det bra i mittförsvaret. Årets trupp är så pass stor och bred att det känns bra ändå. Vi har stort förtroende för ersättarna, säger Magnus Elmkvist.