Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högdramatiskt när Jämtland tog första hemmasegern

Basket är en sport med små marginaler. En missad trepoängare från Örebro i slutsekunderna gav Jämtland första hemmasegern.

– Vi behövde verkligen den här segern, säger Adama Darboe.

I de två första hemmamatcherna under säsongen har Jämtland grävt djupa hål och hamnat i stora underlägen från start. Starten mot nästjumbon Örebro var betydligt bättre. Jämtland fick bättre fart på bollen, attackerade korgen mer och fick massor av enkla poäng i första perioden. Anfört av en mycket pigg Eric Mosley gick Jämtland till ledning med 28–21 efter första perioden.

– Vi kom ut med mycket energi. Eric (Mosley) satte några stora skott. Vi hade pratat om att vi måste göra ett bättre jobb från början, säger Adama Darboe.

Energin försvann en aning i den andra perioden. Örebro jobbade sig in i matchen och i halvtid var det bara en poängs skillnad, 44–43. Att Jämtland fortfarande ledde var mycket Jimmy Widells förtjänst, 26-åringen gjorde ett riktigt piggt inhopp och tog bland annat tre offensiva returer.

– Jag försöker alltid bidra med all energi jag kan, säger Jimmy Widell.

I andra halvlek stod matchen och vägde. Jämtland gjorde små ryck, men Örebro tog sig hela tiden ikapp. Med två minuter kvar att spela sänkte Adama Darboe en trepoängare till 85–81. Det såg ut att kunna bli matchavgörande, men Örebro fick sista ordet.

I matchens sista sekund fick Mario Pesut ett läge för en trepoängare, men skottet studsade på ringen.

– Vi vann och det är det viktigaste, även om vi inte gjorde någon topprestation, säger Jimmy Widell.

Coach Pontus Frivold kunde nöjt konstatera att Jämtland har spräckt segernollan på hemmaplan för säsongen och att laget uppträdde med mycket energi.

– Det var tillochmed skillnad på hur vi sprang in under presentationen, säger Pontus Frivold.

En anledning till att laget uppträdde piggare var att bänkspelarna fick mer speltid.

– Det handlar om att hålla energin. Vi har tappat energi tidigare för att några spelare har fått för tunga minuter. Det här var en riktig lagvinst.

Statistik

Tvåpoängare, Jämtland: 52,4 % (Saleman 2/2, Mosley 10/16)

Örebro: 62,8 % (Pesut 8/11)

Trepoängare, Jämtland: 45 % (Darboe 4/8)

Örebro: 17,4 % (Pesut, Boggs 1/4)

Straffkast, Jämtland: 82,4 procent (Mosley 5/5)

Örebro: 60,7 procent (Pesut, Smith 4/6)

Returer, Jämtland: 34 (Peterson 10)

Örebro: 38 (Boggs 8)

Speltid: Eric Mosley 34.52, Brandon Peterson 33.43, Adama Darboe 29,27, Andreas Karlsson 29,06, Luka Marolt 20,10, Egal Saleman 18,10, Jimmy Widell 14,29, Stefan Hellgren 8,21, Omar Zagdhane 7,51, Samuel Mukooza 3,51.