Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högerextrema förlag välkomna på tysk bokmässa

Snart slår bokmässan i Leipzig upp dörrarna till årets evenemang och på mässans golv kommer ett antal förlag med högerextrema kopplingar att finnas på plats med sin litteratur.

I Sverige har den högerextrema tidningen Nya Tiders medverkan på bokmässan i Göteborg lett till heta diskussioner de senaste åren. 2017 valde flera författare och förlag att bojkotta mässan till följd av tidningens medverkan.

Men någon liknande protestaktion lär inte ske i Leipzig, säger bokmässechefen Olivier Zille i en intervju med Dagens Nyheter.

– Man ska naturligtvis inte säga att det aldrig kan ske, men jag har faktiskt svårt att föreställa mig en sådan situation. Ärligt talat förvånade det mig att man i Göteborg så entydigt tog avstånd från mässan, säger han till DN.

I höstas meddelade Bokmässan i Göteborg att Nya Tider portas från 2018 års upplaga.

Bokmässan i Leipzig pågår mellan 15 och 18 mars.

Fredrik Sandberg / TT

Den högerextrema tidningen Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg fick ett stort antal författare och förlag att bojkotta mässan förra året. Arkivbild.

TT NYHETSBYRÅN