Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höghuset ska namnges av Östersundsborna

Östersundshem vill ha hjälp med att namnge det nya höghuset som ska byggas i Valhall. Startskottet för namntävlingen av det nya landmärket sker i helgen.

Det är under helgens Locals only-event i city som namntävlingen börjar och som ska mynna ut i att 16-våningarshuset får ett namn. Markarbetet där höghuset är redan i full gång och till hösten börjar monteringen av Östersunds nya landmärke. Parallellt med bygget löper en namntävling.

Tävlingen går i korthet ut på att den som deltar föreslår ett namn på höghuset, tillsammans med en motivering. Förslaget kan lämnas in på plats under Locals only-evenemanget, men också på Östersundshems webbplats. Den slutliga vinnaren får förutom äran även avnjuta en trerätters middag tillsammans med tre vänner på Arctura.

– Priser är viktigt, men jag tror att den främsta drivkraften bland deltagarna är att sätta namn på Östersunds nya landmärke, att ta chansen och göra ett varaktigt avtryck, säger Katarina Rhensbo.

Förutom middagen ligger också Citycheckar och biobiljetter i prispotten. Tävlingen pågår fram till och med Torvalladagen den 1 september. Av de inkomna förslagen väljs tio stycken ut för en intern omröstning bland Östersundshems medarbetare. De fem förslag med flest antal röster tas vidare till Östersundshems styrelse, som sedan utser den slutliga vinnaren i slutet av september.