Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högstadieelever välkomnades till Campus

/
  • Juliana Gardahl vill få övergångsfrekvensen mellan gymnasiet och högskolan att öka.
  • Terese Olofsson och Madeleine Eriksson vet inte om de kommer att söka högskolestudier efter gymnasiet.

500 elever från Östersunds kommunala högstadieskolor har under veckan besökt Mittuniversitetets Campus. Syftet med besöket är att få fler ungdomar att söka vidare till högskola efter studenten.

Annons

– Östersunds kommun har en alldeles för låg övergångsfrekvens. Det här är ett sätt att ge ungdomarna en tidig inblick i vad det finns för utbud och möjligheter för dem som väljer att läsa vidare. Hur det är att leva studentliv, förklarar Juliana Gardahl som är projekthandläggare på Mittuniversitetet.

Under sin förmiddag på Campus fick högstadieeleverna lyssna på nuvarande studenter, utbildningsbeskrivningar och bekanta sig med miljön.

– Jag tror det är väldigt viktigt att man lägger sig på rätt nivå när man tar emot högstadieelever och att de själva får uppleva miljön utan att uppfatta den som skrämmande. Vi har fått bra betyg av många som har varit här, en del vill till och med hoppa över gymnasiet. Det är väl inte tanken, men det är givetvis positivt, fortsätter Juliana och ler.

På Campus kommer Terese Olofsson och Madeleine Eriksson gående, de går på Parkskolan och ska börja på frisörlinjen i höst.

Vad tycker ni om den här dagen på Campus?

– Just nu känns det lite väl tidigt att tänka på vad, hur eller om man ska läsa på högskola. Man vill klara av gymnasiet i första hand, men det är säkert bra för de som redan har bestämt sig för att läsa vidare.

Mer läsning

Annons