Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högt betyg till Knee deep

Låt mig först rikta ett varmt tack till Östersunds Teaterförening som år efter år låter sin publik få uppleva stor scenkonst i Östersund.

Annons

Det australiensiska nycirkuskompaniet Casus har gjort succé med föreställningen Knee deep och efter ikväll är det lätt att förstå varför. Casus jobbar med enkla medel och sätter sitt förtroende till att styrkan och smidigheten som deras kroppar uppvisar räcker för att underhålla och hänföra en, nära nog, fullsatt salong. Visst får vi se klassiska cirkusredskap som tyger och trapetser men det är samspelet mellan artisterna som verkligen lyfter denna föreställning.

Jag sitter och undrar hur de här atleterna skulle klara sig i OS i gymnastik? Säkert väldigt bra. Förutom den kroppsliga skickligheten är det en fröjd att se ett modernt genusarbete samt en mycket vackert ljussatt show. Jag vill också framhålla den fantastiska musiken som fyller ut och bäddar in oss i ett speciellt tillstånd. Den stående ovationen är också omedelbar.

Knee deep

Betyg: 4

Medverkande: Emma Serjeant, Jesse Scott, Natano Fa´anana, Lachaln McAulay