Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höj pensionerna!

Svensk solidaritet försvann vid 2006 års val. Sittande regering värnar bara om de friska och arbetande med jobbskatteavdrag, rot- och rut-avdrag och höjda barnbidrag.

Hörde både Reinfeldt (M) och Löfven (S) i tv. Om alliansen vinner valet blir det ingen skattehöjning, men 50 kronor i månaden sänkt pensionsskatt.

Om S vinner valet, ingen skattehöjning men sänkt pensionsskatt med 150 kronor i månaden.

Båda hävdar att man måste värna om arbetarhushållens ekonomi. När får vi pensionärer en pensionshöjning? Vi har inte fått en riktig höjning sedan 2006 före valet.

Och jobbskatteavdrag och rot- och rut-avdrag. Det säger sunt förnuft att inkomstskatten ska höjas om inte välfärden för alla rasar och pensionerna kan höjas.

Efter valet i höst måste nog pensionärerna ta till civil olydnad för att få sittande regering att höja skatten så att pensionerna kan höjas och retroaktivt sedan 2006. Andra har fått kompensation utom pensionärer. Höj skatten eller avgå!

Vi pensionärer är halva Sveriges befolkning. Tänk om den halvan åkte till Stockholm efter valet och pluggade igen stan. Ockuperade tunnelbanan, T-Centralen, strategiska trafikplatser, stora arbetsgivare, livsmedelsaffärer, taxi med mera, tills sittande regering gör som vi säger.

Varför Stockholm? Jo, där finns regering och myndigheter och stockholmarna är sympatisörer med allianspartierna och alla som vill sänka skatt på arbete och nedrusta den sociala välfärden.

Det kan ju inte bli ett nytt Ådalen -31 år 2014, men det var samma parti som regerade 1931, Högern.

Gösta Westerlund

Bispgården

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel