Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höjd skatt lockar inte

Finns det någon som tror att topplacering på kommunalskatteligan främjar inflyttning till Bräcke? Kommunalrådet Draxten (S) försvarar höjningen med att skylla på regeringen.

Så vitt jag förstår tyngs alla kommuner i vårt land under "oket av en borgerlig regering", så varför Bräcke skulle drabbas extra är svårt att förstå.

Bräcke har så länge jag kan minnas styrts av socialdemokrater. Även Sverige har under samma tid till största delen styrts av samma parti. Ni borde ha kunnat samla i ladorna så ni klarat de svåra åren med borgerlig regering.

Ta nu i stället för att skylla på andra och rannsaka er själva. Det är inte bara skatteligan ni leder, antalet Folkets Hus per invånare leder ni lika överlägset. Där kan man anta att kommunens ekonomiska åtagande är betydande.

Kan det vara så att skolans lokaler i vissa Folkets Hus gömmer delar av kostnaderna, vilket fått till följd skolan har onormala lokalkostnader? Hoppas få se en öppen och ärlig redovisning i frågan.

Även kostnaden för el, sopor, och värme är 500 kronor dyrare för en normal trea än i Östersund.

Försök nu tänka lite positivare. Av länets landsortskommuner ligger Bräcke bäst till såväl geografiskt som kommunikationsmässigt eftersom tillverkande industrier mest levererar sina produkter söder- och sydöstut, det vill säga genom Bräcke.

Satsa på någon eldsjäl som har till uppgift att få hit industrier, vilket är enda lösningen på befolkningsutvecklingen. Den senaste skattehöjningen underlättar ju inte detta arbete.

Tyvärr kommer nog inte detta att räcka till för att jag och min fru ska tillbringa vår resterande ålderdom här. Vi kommer säkert sorgligt nog att få sällskap av flera.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel