Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höjda avgifter i Östersund

Nästa år väntar flera höjda avgifter för invånarna i Östersunds kommun, i alla fall om kommunfullmäktige följer kommunstyrelsens rekommendationer.

Annons

Kommunstyrelsen ställde sig på tisdagen bakom förslaget att från årsskiftet ta mer betalt för vatten och avlopp genom att höja brukningsavgifterna med 6 procent.

Egenavgiften för färdtjänstresor föreslås bli höjd från 20 till 25 kronor i och med årsskiftet. Det följer då prishöjningen på bussbiljetterna på stadsbussarna.

Fastighetsägare föreslås få betala 100 kronor per billass snö de tippar på den kommunala snötippen i Odenskog. Men det ska gälla först från 1 oktober nästa år.

Även renhållningstaxan kommer sannolikt att höjas från 1 januari, men med blygsamma 1 procent.

Det innebär att omhändertagandet för hushållssoporna öka med 9 kronor per år för en villaägare, 5 kronor för en lägenhetsboende och 3 kronor för en fritidshusägare.