Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höjda avgifter i Östersund

Nästa år väntar flera höjda avgifter för invånarna i Östersunds kommun, i alla fall om kommunfullmäktige följer kommunstyrelsens rekommendationer.

Kommunstyrelsen ställde sig på tisdagen bakom förslaget att från årsskiftet ta mer betalt för vatten och avlopp genom att höja brukningsavgifterna med 6 procent.

Egenavgiften för färdtjänstresor föreslås bli höjd från 20 till 25 kronor i och med årsskiftet. Det följer då prishöjningen på bussbiljetterna på stadsbussarna.

Fastighetsägare föreslås få betala 100 kronor per billass snö de tippar på den kommunala snötippen i Odenskog. Men det ska gälla först från 1 oktober nästa år.

Även renhållningstaxan kommer sannolikt att höjas från 1 januari, men med blygsamma 1 procent.

Det innebär att omhändertagandet för hushållssoporna öka med 9 kronor per år för en villaägare, 5 kronor för en lägenhetsboende och 3 kronor för en fritidshusägare.