Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holiday club lägger 20 miljoner på ombyggnation – satsar på gym och aktiviteter

Holiday club i Åre satsar 20 miljoner på en ansiktslyftning och vrider fokus mot de friluftsintresserade familjerna.
– Vi kommer att ta med våra gäster på vardagliga friluftsupplevelser och de här enkla aktiviteterna kommer att vara gratis för de gäster som bor på hotellet, säger Pernilla Gravenfors, ny vd vid Holiday club i Åre

LÄS MER: Så här bor kändisarna när de är i Åre – titta in i byns mest exklusiva hus "The villa"

Det är den nya ledningen med Årekändisen och tidigare Holiday club vd:n, Mats Svensson, tillsammans med nyrekryterade Pernilla Gravenfors, tidigare roasad vd vid Copperhill, som nu pekar ut riktingen för hotellbolagets mastodontanläggning ner på Åre strand. Och det är en kombination av hårda och mjuka investeringar som ska lyfta Holiday club.

Totalt 20 miljoner investeras i ombyggnationer av själva hotellet. Bland annat byggs restaurangen i markplan om från grunden och samtidigt uppdateras den stora foajen. På andra våningen byggs ett helt nytt gym på 600 kvadratmeter. Ytterligare 300 kvadratmeter yta frigörs för andra efterfrågade inneaktviteter. Bygget av nytt gym är redan i gång och ska vara klart i oktober.

– Vår målsättning är högt ställd. Vi ska bättre än någon annan möta det växande aktivitetsintresset bland privat- och konferensgäster. Förr talade man om vart man hade åkt på semester. Nu talar man om vad man gjort, säger Pernilla Gravenfors vd för Holiday Club Sports and Spa Hotel AB.

Och det är just aktiviteterna som sticker ut när Holiday club siktar framåt. Det är här som själva reseanledningen till just Åre och Holiday Club ska byggas runt.

Utbudet av vad som går att göra i Åredalen med omnejd är enormt. Problemet är bara att gästarna inte alltid hittar det som är värt att uppleva.

– Ska man få ut det bästa av Åre så måste man variera sig. Men ska man klara det så måste man ha hjälp. Och nu ska vi hjälpa, säger Pernilla Gravenfors.

– Vi kommer att ta med våra gäster på vardagliga friluftsupplevelser och det här enkla

aktiviteterna kommer att vara gratis för de gäster som bor på hotellet.

– Vi kan inte bara bygga en ny restaurang och ett stort gym och tro att gästerna ska komma hit, forstätter hon.

Redan i sommar kommer hotellet att smygstarta sitt nya tränings- och aktvitetstkoncept. Till vintern ska nysatsningen vara sjösatt fullt ut.

Holiday Clubs kärnverksamhet i Åre omfattar hotell, upplevelsebad och andelsboende (ownership). Kompletterande verksamheter är konferens, spa, restauranger och multihall med plats för totalt 3 000 personer. Holiday Club har över 1 600 bäddar fördelade på 90 lägenheter och 250 rum.

2014 omsatte hotellet drygt 130 miljoner kronor.